Culinair Schotland (8-daagse fly-drive) U kunt in Schotland heerlijk eten en drinken. Maak de broekriem een gaatje losser en ontdek de culinaire verrassingen van Schotland. Tijdens de reis bezoekt u diverse plaatsen waar de heerlijkste producten worden gemaakt: whisky, bier, gin, maar ook chocolade en natuurlijk de beroemde Schotse zalm- en vlees producten. Als u nog een gaatje over heeft, kunt u 's avonds zelf besluiten waar u gaat dineren. De chef-koks maken de lekkerste gerechten maar probeer ook eens een fish & chips. Inbegrepen - Vlucht naar Edinburgh v.v. - Luchthavenbelasting en brandstofheffing - Huurauto cat. A (Fiat 500 of gelijkwaardig) inclusief ongelimiteerd aantal kilometers, CDW- en diefstalverzekering zonder eigen risico en tax. Zie Voorwaarden autohuur Groot-Brittannië - 7 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt - Uitgebreide reisbeschrijving - ANWB Reisgids Ontdek Groot-Brittannië en wegenkaart (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt) Niet inbegrepen - Toeslag ander type huurauto - Entree-, tol- en parkeergelden Hoogtepunten - Hop-on-hop-off Edinburgh - Entree Edinburgh Castle met Afternoon Tea - Bezoek Gin Distilleerderij - Bezoek Bierbrouwerij St. Andrews - Privé VIP bezoek Angus Farm & Premium Steak proeverij - Highland Chocolate Experience - Macallan Whisky tour - Bezoek Speyside Whiskybarrels - Privé VIP bezoek Salmon Smokehouse Bij ons inclusief! - Hop-on Hop-off Tour Edinburgh - Rondleiding in een Gin distilleerderij - Entree en Schotse Afternoon Tea in Edinburgh Castle - Rondleiding en proeverij in de St. Andrews bier brouwerij - Privé rondleiding en proeverij bij Aberdeen Angus boerderij - Audio-tour en proeverij chocolatier - Rondleiding en proeverij bij Macallan Highland Malt Whisky distilleerderij - Workshop mini whiskyvat maken - Rondleiding en proeverij Schots zalm 'Smokehouse' Dag 1 en 2: Edinburgh U vliegt naar Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. U haalt uw huurauto op en rijdt naar uw eerste hotel in Edinburgh. U heeft anderhalve dag om deze mooie stad te verkennen. U ontvangt in ieder geval een voucher voor een hop-on-hop-off stadsrondrit per bus. Deze brengt u langs de mooiste bezienswaardigheden zoals het Edinburgh Castle, Holyrood Palace, Burns Monument, historische pubs en diverse musea. Bij meer dan 20 haltes kunt u zelf bepalen of en hoe lang u wilt uitstappen. U krijgt zo een goed idee van wat de stad u te bieden heeft. Deze Hop-on-Hop-off is inbegrepen in het arrangement. We raden u aan om op een van de avonden een Scottish Evening te reserveren (optioneel), een avond vol Schots eten, muziek en humor. Uiteraard wordt de Haggis met groot ceremonieel binnengebracht. Dag 3: Gin, cultuur en Schotse Afternoon Tea Na het ontbijt wandelt u op uw gemak naar een Gin Distilleerderij, waar u rond het middaguur een rondleiding van ca. 45 minuten krijgt. Gin komt oorspronkelijk uit Nederland, maar de Engelse soldaten namen het in de 17e eeuw mee naar Engeland waar het zeer populair werd. Eerst voornamelijk als medicijn, later als alcoholische drank. Er zijn twee ingrediënten nodig om gin te maken: alcohol en botanische ingrediënten als zaden, kruiden of wortels, maar in ieder geval jeneverbessen. In de middag brengt u een bezoek aan het Edinburgh Castle, dat hoog boven de stad op een heuvel ligt. U sluit het bezoek af met een traditionele Schotse Afternoon Tea in het kasteel. Dag 4: Edinburgh - Perthshire, ca. 70 km U rijdt met de auto de stad uit voor een ritje van ca. 2 uur naar St. Andrews aan de kust. Het stadje aan de kust heeft een universiteit én de meest prestigieuze en oudste golfbaan ter wereld, St. Andrews. Slenter door het stadje voordat u naar de St. Andrews Craft Brouwerij gaat, waar lokaal bier gebrouwen wordt. In de pub zijn maar liefst 18 verschillende soorten te verkrijgen. U krijgt informatie over de geschiedenis van de brouwerij, de familie en het proces en uiteraard kunt u een biertje proeven. Maak als afsluiting van de dag een lekkere wandeling over het strand. Dag 5: VIP Angus Farm bezoek & Chocolate Experience U start in de ochtend met een kop koffie en zelfgebakken cake op een boerderij in Perthshire. Rond 10.00 uur krijgt u een privé rondleiding over de boerderij waar het beroemde Aberdeen Angus vlees vandaan komt. De boer geeft u alle informatie over zijn Black Angus runderen. Een speciaal soort dat kwalitatief zeer goed vlees levert. De dieren worden ingezet om de Schotse weilanden te begrazen en blijven de hele winter buiten. Het vlees is heerlijk mals. Na de rondleiding krijgt u en lichte lunch/proeverij aangeboden van Premium Steak met salade en een heerlijk lokaal gebrouwen biertje. In de middag rijdt u naar Aberfeldy waar Schotland's meest bekende Highland Chocolatier Iain Burnett zijn atelier heeft en waar u een kijkje neemt (én proeft) in de wereld van de chocolade, bonbons, truffels en pralines. Zijn Velvet Truffles® hebben internationale awards gewonnen. De audio-tour duurt ca. 30-45 minuten en wordt afgesloten met een warme chocolade. Dag 6: Perthshire - Aviemore, ca. 135 km Vandaag is het de dag van de whisky. Het Schotse levenswater heeft een lange, interessante geschiedenis en de Speyside is hét gebied waar de meeste Schotse whisky's vandaan komen. U krijgt een rondleiding van bijna 2 uur in de distilleerderij van Macallan, een van Schotland's Malt whisky's. In de middag gaat u naar een plek waar de whiskyvaten worden gemaakt, aangezien het vat een wezenlijk onderdeel is in het proces dat vooraf gaat aan het produceren van een mooie fles whisky. De handwerklieden laten zien hoe de vaten worden gemaakt en u kunt zelf proberen om een 'mini-barrel' te maken. Uw whisky-avontuur proberen we te plannen rond een bezoek aan het Loch Ness, het beroemde donkere meer waar men al jarenlang het mysterie rond het Monster probeert op te lossen. Op de oever ligt de ruïne van het Urquhart Castle. Dag 7: Aviemore - Stirling, ca. 190 km De Schotse Zalm heeft een Europees label van oorsprongsbescherming gekregen. Een keurmerk voor unieke en kwalitatieve producten die tot een bepaald land of streek behoren. U brengt een bezoek aan een prijzenwinnend Smokehouse waar de Schotse zalm gerookt wordt en krijgt een rondleiding van een half uur. Uiteraard mag u proeven en kunt u een heerlijk souvenir meenemen. Dag 8: Einde rondreis De autorondreis eindigt na het ontbijt. U brengt u de auto terug naar de luchthaven van Edinburgh en stapt u op het vliegtuig richting huis.
Lees meer