Oostenrijk

Gratis gezonde berglucht!
De meeste mensen denken bij een vakantie naar Oostenrijk direct aan wintersport. Logisch, want Oostenrijk heeft nu eenmaal de beste skigebieden van Europa en misschien wel van de wereld. Wat niet veel mensen weten, is dat de meeste skigebieden in de zomer minstens zo mooi zijn. Dus dan kun je je wandelschoenen inpakken in plaats van je skischoenen. Ook voor watersporters is Oostenrijk een verrassend mooie bestemming. Het land barst van de kristalheldere meren waar je heerlijk kunt zwemmen of varen. En als je het hogerop zoekt, kun je zelfs in ’s zomers op de lange latten door de sneeuw. Oostenrijk heeft acht gletsjers waar het hele jaar door wordt geskied. Voor Nederlandse vakantiegangers is Oostenrijk dan ook een van de populairste vakantielanden. Wat maakt Oostenrijk nog meer zo aantrekkelijk?

Ten eerste is de afstand naar Oostenrijk in één dag met de auto te overbruggen (ca. 10 uur rijden). Daarnaast staan de Oostenrijkers bekend als buitengewoon gastvrij. Uiteraard kun je genieten van de gezonde (berg)lucht en overweldigende natuur in de vorm van bossen, meren, rivieren, bergen en valleien. Het is niet voor niets dat Oostenrijk veel wellness-centra heeft. En verder heeft het land een aantal steden die absoluut een bezoek waard zijn. Denk maar aan Wenen, Innsbruck, Graz, Salzburg en Klagenfurt am Wörthersee. Alleen voor een strandvakantie ben je in Oostenrijk in het verkeerde land…

Oostenrijk heeft iets dat in Nederland ver te zoeken is: bergen. Het Alpengebied is voor veel doorgewinterde skiërs en snowboarders bekend terrein, maar ook natuurliefhebbers en rustzoekers weten de Alpen te waarderen. Je kunt er immers eindeloos wandelen en pittige fietstochtjes maken. In de zes nationale parken kijk je je ogen uit. Zo vind je in het park Hohe Tauern de Krimmler Wasserfälle, met 380 meter de hoogste waterval van Europa. Voel je iets voor een betoverende ervaring? Bezoek dan de ijsgrotten van Eisriesenwelt, een doolhof van 40 km aan ijsgangen, tunnels en natuurlijke ijssculpturen.

Bekijk het volledige aanbod in Oostenrijk