Turkije

In Turkije schijnt vrijwel het hele jaar de zon. Van april tot november is de gemiddelde temperatuur dik boven de 28ºC, dus met het weer zit het wel goed. Boek je daarbij een All Inclusive-arrangement, dan weet je ook dat de verblijfskosten niet torenhoog zullen oplopen. Dan rijst de vraag of je de dynamiek van de Turkse Rivièra wilt opzoeken, of wil je het liever wat authentieker? Dan is de Egeïsche Kust waarschijnlijk een betere bestemming voor je. Hoe dan ook, je hebt sowieso de Turkse zon-. zee- en strandgarantie.

Veelzijdig Turkije
Als Turkije volledig Europees zou zijn, dan was het na Rusland het grootste land van ons werelddeel. Eind 17e eeuw besloeg het Ottomaanse Rijk grote delen van Europa, Afrika en Azië rond de Middellandse en de Rode Zee. Hoewel Turkije vaak tot Europa wordt gerekend, is het voor 97% (West-)Aziatisch. Deze rijke historie heeft zeker bijgedragen aan de veelzijdigheid van het land. Ook op het gebied van toerisme.

Zoek je drukte of juist niet?
Toch kiest het overgrote deel van de toeristen voor een accommodatie aan de Middellandse Zee (Turkse Riviéra), of aan de (Zuid-)Egeïsche Zee vlakbij de grens met Griekenland. Vooral voor Russische toeristen zijn dit geliefde vakantiegebieden. Badplaatsen als Kemer worden ook wel Klein-Rusland genoemd. Op zich niet zo verwonderlijk, want hier vind je mooiste stranden en beste accommodaties van Turkije en met 300 dagen zon per jaar het meest aangename klimaat. Hier kan het behoorlijk zijn vanwege de aantrekkelijke all-in resorts. Voor de één een drempel, voor de ander juist niet!

Een springlevende historie
Maar het land heeft natuurlijk veel meer te bieden dan alleen zon en stranden. Het grenst immers aan maar liefst acht andere landen, te weten Bulgarije, Griekenland, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Iran, Irak en Syrië. Bovendien heeft het enkele zeer interessante steden met een rijke culturele historie zoals Istanbul, Ankara en Izmir. Istanbul hoort zelfs bij de meest bezochte steden ter wereld! Het ‘echte Turkije’, ervaar je al als je je resort verlaat en een kwartiertje landinwaarts rijdt. Niet aan de kust, maar wel heel bijzonder is het landschap van Cappadocië (UNESCO) in centraal-Turkije, met zijn grotwoningen en tufsteenkegels. Uniek in de wereld!

Bekijk het volledige aanbod in Turkije