Algarve

De zon in het zuiden
De Algarve ligt onderin Portugal, met in het uiterste zuiden de regionale hoofdstad Faro. Het is het meest toeristische gebied van Portugal dankzij het heerlijke klimaat en de vele stranden. In de Algarve kun je zowel de rust en kleine verborgen strandjes zoals Praia das Cabanas Velhas opzoeken, als het massatoerisme en de drukke stranden tussen Lagos en Faro. Hoewel de Moren hier meer dan 600 jaar lang de scepter zwaaiden, moet je goed kijken om daar nog wat van terug te vinden. De kilometers lange kuststrook met de typische lagunes en zanderige eilandjes vormen een habitat voor vele vogelsoorten en is bijna helemaal beschermd natuurgebied (Parque naturalda Ria Formosa).

De geschiedenis van Faro
Naast het eerdergenoemde natuurpark en de gezellige jachthaven zijn vooral de historische gebouwen het meest bezienswaardig in Faro. Zo zijn de stadsmuren ongeveer 2000 jaar oud. Vergeet de stadspoort Arco da Vila zeker niet te bekijken. De poort leidt je naar het plein waar de kathedraal Igreja de Se staat. De kerk heeft verschillende bouwstijlen en het oudste deel stamt uit uit het jaar 1249! In een andere kerk, de Igreja do Carmo, kun je de Capela dos Ossos bezichtigen (de bottenkapel). Portugal heeft meer van dit soort kapellen, maar dit is wel een van de mooist versierde bottenkapellen. De beenderen zijn afkomstig van 1245 monniken.

Eten in de Algarve: Ameijoas (kokkels), queijadas (soort cake), chouriços (pittige worstjes), Galinha cerejada (rode kip), lebre com feijão branco (haas met witte bonen) cataplana (visstoof).

Bekijk het volledige aanbod