Mallorca

De rust en drukte van Mallorca
Waarschijnlijk is Mallorca, het grootste eiland van de Belaeren, zo populair onder toeristen, omdat er eigenlijk voor iedereen wel wat te zien of te doen is. Je kunt bijvoorbeeld de drukke, maar gezellige Nederlandse of Duitse ‘enclaves’ bezoeken, oftewel de grote badplaatsen. Als je ’t liever wat rustiger aan doet, hoef je niet lang te zoeken. Fraaie natuurgebieden zijn namelijk nooit ver weg. Enkele bijzondere en bezienswaardige locaties zijn bijvoorbeeld het bergdorp Valldemossa met zijn bronnen en groene omgeving, het romantische kustplaatsje Porto Cristo of het kleine middeleeuwse stadje Alcúdia met zijn oude huizen en smalle straatjes.

Bezienswaardigheden in Palma de Mallorca
Behalve als badplaats is de hoofdstad Palma de Mallorca tevens een geliefde bestemming voor een citytrip. De stad wordt ook wel ‘Klein Barcelona’ genoemd, vanwege de langdurige bouw van de kathedraal La Seu, namelijk 300 jaar (!) en aanpassingen die Antoni Gaudí aanbracht. Ook een ‘must see’ zijn de Banys Arabs (Arabische baden). Het zijn de overblijfselen van een Moors kasteel en de enige (stille) getuigen van de Moorse overheersing destijds. Voor veel gezelligheid ga je naar Plaza Mayor. Dit is dé plek om tapas te eten of een terrasje te pakken.

Eten op Mallorca: Frito Mallorquin (lever met kruiden en honing), tumblet (ovenschotel met aardappel en aubergine), paella Valenciana, arros brut (soort soep met vlees groente en rijst), bunyols (soort donuts).

Bekijk het volledige aanbod