Tenerife

Onder de rook van El Teide
De gezichtsbepalende gestalte van de imposante ‘Pico del Teide’ verklapt het vulkanische karakter van het grootste Canarische eiland: Tenerife. Wie het eiland bezoekt, mag het gelijknamige natuurpark eigenlijk niet overslaan. Het effect van de zwavelrijke bodem op de natuur lijkt op sommige plekken wel buitenaards. De top van El Teide ligt op 3.718 meter en daarmee is het tevens het hoogste punt van Spanje. Maar de meeste mensen gaan toch naar Tenerife voor een onvergetelijke vakantie vlakbij het strand. En dat niet alleen lavastranden, wat veel mensen denken. Op Tenerife zijn ook zeker stranden met fijn zand.

Santa Cruz: stad en strand
Santa Cruz is de drukke hoofdstad van Tenerife. Deze dynamische stad herbergt een van de belangrijkste havens in de Atlantische Oceaan. De haven dient namelijk als toegangspoort naar het vasteland en cruiseschepen meren er aan tijdens hun reis naar de Caribisch gebied. Zoals wel meer Spaanse steden heeft Santa Cruz ook een groot zandstrand, Playa de las Teresitas genaamd. Plaza de España en Plaza de la Candelaria zijn de twee belangrijkste pleinen in de stad, waar je uitstekend kunt ‘verpozen’, al dan niet met een hapje of een drankje.

Eten op Tenerife: Stoofpotten, gofio (brood/meel van geroosterde granen), mojo (saus), tapas en geitenkaas, papas arrugadas (gekookte aardappelen in een zoutkorstje), vis (zeebaars, kabeljauw, murene, papegaaivis).

Bekijk het volledige aanbod