Turkse Rivièra

Je kijkt je ogen uit!
De Turkse Rivièra is bijna een wereld op zich. Vooral de badplaatsen Antalya, Alanya, Kemer, Belek en Side vormen een kust vol klatergoud. De hotels zien er uit als paleizen en in dat opzicht lijken ze elkaar de loef te steken: de één is nog groter en indrukwekkender dan de ander. En dat kilometers lang! Alles inclusief luxe en comfort. Maar de kustlijn beslaat maar liefst 500 kilometer, en daarom is er meer te beleven dan alleen loungen in hotelsresorts en een kosmopolitisch strandleven. Reis eens wat meer landinwaarts en ontdek plaatsen waar het toerisme niet overheerst.

De geboortegrond van Sinterklaas
Het plaatsje Demre bijvoorbeeld, heette vroeger Myra. En wie zijn klassiekers kent, weet dat onze eigen Sinterklaas hier vandaan komt! Er zijn o.a. indrukwekkende rotsgraven te bezichtigen, maar op het strand liggen kan ook. De spectaculaire natuur van het Taurusgebergte in het zuiden biedt namelijk genoeg uitdaging voor iedereen die erop uit wil trekken. En in het achterland beland je al snel in gezellige plaatsjes waar het altijd goed toeven is. Waar je het echte Turkije ervaart. Als je wat van de Romeinse oudheid wil zien of met kinderen op vakantie gaat, dan is Side een zeer geschikte (bad)plaats met een prachtig strand en veel oude bezienswaardigheden.

Eten aan de Turkse Rivièra: Tarhana (pittige soep), artisjokken(harten), pintobonen in olijfolie, meze (soort tapas), canak köftesi (gevulde gehaktballen), gevulde aubergine, pide (soort pizza).

Bekijk het volledige aanbod